Fotografiranje poroda

Porod

Komu je porodna fotografija namenjena?

Storitve fotografiranja poroda niso za vsakega.  Namenjene so bodočim staršem, ki verjamejo, da je porod čudovita izkušnja, ki jo je vredno ohraniti za zmeraj. Sama v porajanju novega življenja vidim neizmerno lepoto, zato sem se odločila, da s svojim talentom in znanjem s področja fotografije staršem nudim možnost, da se bodo tega dne spominjali za vedno. Namenjena je staršem ki verjamejo, da ženska med porodom potrebuje skrbnega in ljubečega partnerja ki jo bo držal za roko in jo podpiral, ne pa iskal primerne nastavitve na fotoaparatu. Namenjena je vam, ki si želite biti na fotografijah skupaj z vašimi partnerji. Potrudila se bom, da bom vašo zgodbo zabeležila na spoštljiv način. Ker bom z vami v tako intimnem trenutku se bom potrudila, da me boste ves čas komaj opazili.

“Večina jih pred porodom niti ne razmišlja o tem, oziroma si ne zmorejo predstavljati, kakšna posebna vrednost je imeti fotografije. To spoznajo šele kasneje. “ – Porodna spremljevalka, Nina Jenšterle

Kaj lahko pričakujete od mene?

Da vam bom v zadnjih dveh tednih pred predvidenim dnem poroda na voljo 24 ur na dan, kar pomeni, da v tem času ne bom izklapljala telefona in ne bom imela drugih nujnih obveznosti.  Predala vam bom zgodbo o ljubezni, moči in povezanosti. Edinstveno zgodbo o nastanku nove družine. Za vas bom lovila drobne trenutke, ki bi jih drugače v navalu čustev, ki spremljajo ta edinstveni dan pozabili. Tako se boste lahko vedno znova spominjali tega radostnega dne, ko so vam na prsi položili otroka, ki ste ga tako težko čakali in se ga veselili. Spominjali se boste, kako je novorojenček takrat dišal, kako mehka je bila njegova koža in kako močno se je s svojo majhno dlanjo oprijel vaše. Ko boste čez 40 let gledali fotografije skupaj z vnuki bodo imele še večjo vrednost – postale bodo neprecenljiv del družinske dediščine, ki se bo prenašala iz roda v rod.

Kakšna je investicija v porodno fotografijo?

Fotografiranje poroda se ne more enačiti z naprimer družinskim fotografiranjem. Takrat točno vemo, kdaj se bomo srečali. Porod pa je nepredvidljiv in ga ne moremo natančno časovno planirati. Od mene zahteva prilagojen življenjski ritem v času dežurstva, kar pa za svoje stranke naredim z veseljem! 🙂 In nenazadnje, fotografiranje poroda zahteva profesionalno fotografsko opremo in znanje. 

Vaša investicija se začne pri 449 €.

“Bravo za slike. Sem jih šla ze večkrat pogledat. Sem razmišljala kaj je tako posebnega… in ugotovila, da je to prava resničnost momenta. Nobenega holivuda, prisiljenih nasmehov. Ampak prikaz bolečine, v kateri je neizmerna lepota. Vsa čast.”

Dobrila

“V bistvu nikoli nisva razmišljala o profesionalnem fotografiranju poroda. Najbrž zato, ker to pri nas sploh ni tako razširjeno in nisva niti vedela za to možnost. Sem pa ze večkrat videla kakšne fotografije porodov iz tujine in so se mi zdele neskončno lepe. Zato sem te tudi kontaktirala, ko sem slišala za tvojo ponudbo. Sploh nisi bila moteča, dala si nama ogromno zasebnosti, bila si spoštljiva, v zadnji fazi pa, po pravici povedano, sem bila čisto v svojem svetu in sploh nisem zaznavala, kaj se je dogajalo okoli mene. Fotografije pa…brez besed. Vsakič znova lahko podoživljam to čarobnost rojevanja in se čudim sama sebi od kod sem imela to moč. Brez fotografij bi bil najbrz bolj medel spomin (tako kot pri prvi). Saj tudi zdaj se nekaterih delov spominjam le bežno, ampak skozi fotografije si lahko prikličem nazaj točno tisti trenutek. In tudi Tisa bo nekoč neskončno hvaležna za te trenutke, ujete v večnost, ko je svet postal bogatejši za eno malo štruco popolnosti.” 🙂

Ana, Tisina mami

Anina porodna zgodba je bila objavljena tudi na blogu Birth Becomes Her.

Intervjuji o porodni fotografiji:

Posebnice: Kaja Božiček, porodna fotografinja

‘Fotografiranje porođaja moja je strast’

Dobra zgodba: intervju s Kajo Božiček, porodno fotografinjo

Leta 2015 sem se udeležila 4. mednarodne porodne konference z naslovom: The ancient wisdom and modern science of childbirth. Gostje iz tujine in Slovenije so nam v teoriji in praksi približale priprave na porod, dojenje in poporodno oskrbo.

Next Post
Družina Laul

Povezani prispevki

No results found.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu