Razkošna poroka na Bledu

Blejska idila

Zelo sem se razveselila, ko sem izvedela, da bom z odlično fotografinjo Nives Kovačec fotografirala poroko na Bledu. Ker se imam za napol Gorenjko (dedkova sestra je bila z Gorenjske, rojena sem v Kranju, nekaj časa pa sem tam tudi živela) imajo ti kraji zame posebno mesto v srcu. Bled je resnični biser naše države, prekrasen v vseh letnih časih. Oko očara arhitektura meščanskih vil, dušo pomiri sprehod okrog jezera, telo pa učvrsti plavanje ali veslanje do otoka. Vsi našteti razlogi so omogočili začetke turizma v Sloveniji. 

Naša blejska pravljica se je začela v Hotelu Park, kjer so potekale ženinove priprave. Hotel je bil pred kratkim prenovljen in ponuja eleganto opremljene sobe s pogledom na jezero. 

Obred in zabava v hotelu z najdaljšo tradicijo

Zatem smo se odpravili do Grand Hotela Toplice, kjer smo počakali nevesto. S hroščem sta se odpeljala do njenega doma, kjer sta prvič nazdravila s svati. Nato smo šli nazaj do Hotela Toplice, tam sta ob ploskanju in navdušenih vzklikih stopila na skupno pot. Po obredu smo se odpravili na portretno fotografiranje do Blejskega gradu. Sledila je večerja ter obilo plesa, petja in pristih čustev radosti ob sreči mladoporočencev. Večerjo so gostom postregli v dvorani hotela, ki je bila za to priložnost bogato okrašena z veličastnimi cvetnimi aranžmaji. 

Grand hotel Toplice je res izvrstna izbira za poroko na Bledu. Terasa hotela s pogledom na jezero, otok in grad nudi prekrasno kuliso za nepozabne fotografije. Elegantno notranjost zaokrožajo romantično pohištvo, ter dela priznanih slikarjev na stenah. Goste razvajajo z vrhunsko kulinariko in profesionalno postrežbo. Topel poletni večer preživet na tako idiličnem kraju, v znamenju ljubezni. Z nasmehom na obrazu se ga bom spominjala še dolgo časa. 

Photo booth, DJ in megla: DJ Dar Mar

Najem starodobnika: Rent-a-bug