O meni

Aluria sem fotografinja Kaja Božiček. Prvič sem fotoaparat držala v rokah na koncu osnovne šole, ko sem si sposodila očetovo analogno Yashico in šla fotografirat domači kraj. Kasneje sem kot dijakinja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani preživela ure in ure v temnici in uživala v nastanku počasi razkrivajočih se fotografij.

Čeprav sem doštudirala iz turizma, je fotografija ostala moja zvesta sopotnica.  Vodila me je od dokumentiranja elektronske plesne kulture v Ljubljani, do dela na križarki, kjer sem po Mediteranu fotografirala turiste. V posebno veselje mi je, da sem bila pred parimi leti kot fotografinja zraven tudi pri porodu. Zabeležila sem veličasten prihod deklice na svet.

Vabim vas, da se sprehodite po spletni strani in okrijete svet neponovljivih trenutkov skozi moje oči. Če se vas dotaknejo, me kontaktirajte in skupaj jih bomo ustvarili še več!

Kaja
Fun facts
  • obožujem 2nd hand trgovine
  • ne predstavljam si življenja brez mačk
  • sci-fi serije > romantične komedije
Mimi
Suki
Pogosto zastavljena vprašanja

Kakšne fotografije lahko pričakujem?

Moj stil je klasično dokumentarni.  To pomeni, da je kombinacija poziranja in sproščenega, dokumentarnega fotografiranja.  Včasih moje stranke želijo bolj uradne fotografije, za katere se tudi posebej lepo oblečejo in takrat jih včasih malo usmerim pri drži. Najraje pa lovim sproščene trenutke, ki se odvijajo sproti.

Kako rezerviram željeni datum za fotografiranje?

Lahko me kontaktirate preko emaila, telefona, ali pa preko kontaktnega obrazca na spletni strani.

Kaj obleči za portretno fotografiranje?

Pri portretnem fotografiranju ste pomembni predvsem vi, vaš obraz in malo manj to, kar boste imeli oblečeno. Kot fotografinja zelo cenim, ko si stranke vzamejo čas in se posvetijo izbiri primernih oblačil in obutve, ter dodatkov. Sicer pa naj vaša oblačila ne privlačijo preveč pozornosti nase (razen če je to vaš vsakdanji stil) z velikimo vzorci in kričečimi barvami. Če vas bo na fotografijah več skupaj, si izberite barve oblačil, ki se dopolnjujejo. Če imate že izbrano kaj boste oblekli, pa o svoji izbiri še niste čisto prepričani vam bom z veseljem pomagala pri odločitvi. Sicer pa je pomembno tudi, da se boste v izbranih oblačilih počutili lepo, da vam bodo udobna in prijetna za nošenje. Če vas kaj tišči ali vam je preveliko, se bo to poznalo tudi na fotografijah. Če imate namen kupiti nove čevlje, to storite kakšen teden pred fotografiranjem, da vas ne bodo ožulili na dan fotkanja. Če imate namen iti k frizerju, tudi to storite raje kakšen teden prej, če slučajno ne boste zadovoljni z rezultatom, lahko greste še zmeraj ponovno k frizerju na popravke. Poskrbite, da boste pred fotografiranjem vsi siti in hidrirani, če bodo z vami majhni otroci naj bodo naspani in spočiti.

Ne vem, kje bi se fotografirali

Pri izbiri lokacije fotografiranja rada sodelujem z vami in ponavadi skupaj hitro najdemo mesto, ki vam je všeč. Morda je to kraj, kjer ste spoznali ljubezen svojega življenja ali pa hodite tja kadar si želite sprostitve in miru.

V kakšnem času lahko pričakujem svoje fotografije?

Ponavadi boste dobili svoje fotografije v treh tednih po fotografiranju. Odvisno od izbrane storitve vas bodo čakale v zasebni spletni galeriji ali pa jih boste prejeli na usb ključku.

Koliko pred dogodkom je priporočljivo rezervirati svoj datum?

Če načrtujete poroko, si želite fotografij poroda ali pa imate kakšen drug dogodek, ki bi ga radi ohranili na profesionalnih fotografijah je odgovor čimprej. 🙂 Včasih sem na voljo tudi zadnji moment, ni pa vedno tako, zato le poskrbite, da bodo zadnji dnevi pred vašim velikim dnevom potekali čimbolj brezskrbno, ker boste imeli vse potrebno že urejeno.

Zanima me več o porodni fotografiji.

Me veseli! Namen profesionalnega fotografiranja poroda je predvsem ta, da razbremeni partnerje, ki so zraven pri porodu, in imajo ponavadi nehvaležno vlogo beleženja teh edinstvenih trenutkov.

Verjamem, da je bolj pomembno, da takrat držijo za roko svojo partnerko, namesto da pritiskajo na sprožilec. Tako boste tako na fotografijah vsi skupaj, s  kombinacijo profesionalne opreme in mojim znanjem, ter izkušnjami pa bodo vaše najbolj intimne fotografije zabeležene estestsko in spoštljivo.

Posebej za ženske je to trenutek, ko so občutki tako intenzivni, da se včasih niti ne zavedajo več okolice in se ne spominjajo, kaj vse se je dogajalo okrog njih in njim. Takrat so fotografije še posebej cenjene, ko jih pogledajo kasneje in si morda osvežijo spomin ali pa odkrijejo kaj čisto novega.  In nenazadnje, tudi novorojenčki so takoj po porodu čisto drugačni kot nekaj minut kasneje, kar verjamem, da je vredno ohraniti za zmeraj. Fotografije poroda so tako neprecenljive vrednosti za mlado družino in ob skrbnem ravnanju postanejo družinska dediščina.

V Sloveniji je fotograf lahko prisoten kot spremljevalec poroda na Jesenicah, v Postojni in v Kranju. Če načrtujete porod doma, pa sploh super, tam so edine omejitve tiste, ki jih postavite vi sami.

Oglejte si fotografije poroda.

Svoje fotografije bi želeli imeti natisnjene

Odlično! Verjamem, da fotografije zares zaživijo šele, ko jih lahko primemo v roke ali še bolje; ko visijo na steni v okvirju in jih lahko občudujemo vsak dan sproti. Pri svojem delu sodelujem s slovenskim ponudnikom vrhunskih tiskovin, oblikovalko, ter izdelovalko fotografij na lesu.

Na fotografiji si želim manjši nos, trebuh…

Sama ne ukvarjam s takšno vrsto retuše. Če bi želeli na vaših fotografijah posebne lepotne popravke, pa vam v sodelovanju z mojstrom retuše seveda uredim tudi to.

Bo katera izmed fotografij črno bela?

Ker verjamem, da imajo črno bele fotografije posebno pripovedno moč, je ponavadi katera izmed njih tudi črno bela.

Radi bi kupili darilne bone za fotografiranje

Seveda, izkušnjo fotografiranja lahko tudi podarite. Fotografija je res lepo darilo, ki bo brez dvoma razveselilo vaše najdražje.

Canon ali Nikon?

Canon, čeprav sta oba enako dobra. 🙂

Kontakt
Instagram
Menu