odgovori na najbolj pogosta vprašanja

Kakšne fotografije lahko pričakujem?

Svoj stil je bi opisala kot kombinacijo dokumentarnega in sproščenega fotografiranja s klasično noto. Seveda vas bom po potrebi usmerila pri drži in vam pomagala, da se boste pred kamero počutili prijetno in udobno.

Kako lahko rezerviram željeni datum za fotografiranje?

Pošljite mi sporočilo na info@aluria.si ali preko kontaktnega obrazca tukaj. Če potrebujete več informacij v kratkem času pa me lahko pokličete na +386 31 560 024

V kakšnem času lahko pričakujem svoje fotografije?

Svoje družinske fotografije boste prejeli najkasneje v roku dveh tednov po fotografiranju, poročne pa najkasneje v šestih tednih po dogodku. Fotografije boste prejeli preko zasebne spletne galerije.

Koliko časa pred dogodkom je priporočljivo rezervirati svoj datum fotografiranja?

Ne glede na to, na kakšen dogodek bi si želeli imeti spomine, je odgovor enak - čimprej, še posebej če je datum dogodka fiksen. Tako za poroke priporočam, da datum rezervirata že kakšno leto prej oz. takoj, ko imata potrjeno rezervacijo lokacije.

Nimam idej kje bi se fotografirali...

Brez skrbi! Z veseljem sodelujem pri izbiri lokacije fotografiranja in pomagam pri izbiri prave lokacije. Morda je to kraj, kjer ste spoznali ljubezen svojega življenja ali pa prostor, kamor hodite na daljše sprehode, kadar si želite sprostitve in miru.

Kaj naj oblečem/o za portretno fotografiranje?

Pri portretnem fotografiranju ste pomembni predvsem vi, vaš obraz in malo manj to, kar boste imeli oblečeno. Kot fotografinja zelo cenim, ko si stranke vzamejo čas in se posvetijo izbiri primernih oblačil in obutve, ter dodatkov.

Sicer pa naj vaša oblačila ne privlačijo preveč pozornosti nase (razen če je to vaš vsakdanji stil) z velikimo vzorci in kričečimi barvami. Če vas bo na fotografijah več skupaj, si izberite barve oblačil, ki se dopolnjujejo. Če imate že izbrano kaj boste oblekli, pa o svoji izbiri še niste čisto prepričani vam bom z veseljem pomagala pri odločitvi.

Sicer pa je pomembno tudi, da se boste v izbranih oblačilih počutili lepo, da vam bodo udobna in prijetna za nošenje. Če vas kaj tišči ali vam je preveliko, se bo to poznalo tudi na fotografijah. Če imate namen kupiti nove čevlje, to storite kakšen teden pred fotografiranjem, da vas ne bodo ožulili na dan fotkanja. Če imate namen iti k frizerju, tudi to storite raje kakšen teden prej, če slučajno ne boste zadovoljni z rezultatom, lahko greste še zmeraj ponovno k frizerju na popravke. Poskrbite, da boste pred fotografiranjem vsi siti in hidrirani, če bodo z vami majhni otroci naj bodo naspani in spočiti.

Svoje fotografije bi želel/a imeti natisnjene

Odlično! Verjamem, da fotografije zares zaživijo šele, ko jih lahko primemo v roke ali še bolje - ko visijo na steni v okvirju in jih lahko občudujemo vsak dan sproti. Pri svojem delu sodelujem s slovenskim ponudnikom vrhunskih tiskovin, oblikovalko, ter izdelovalko fotografij na lesu. Za več informacij mi pišite na info@aluria.si

Bom dobil/a fotografije na USB ključku?

Načeloma ne dajem fotografij na USB ključku. Razlog je preprost in je ekološke narave. S ključki je namreč pogosto tako, da po enkratni uporabi ležijo nekje v nekem predalu in postanejo smet. Zato vam bom predala fotografije v spletni galeriji, ki jo je enostavno deliti in si iz nje naložiti fotografije na svoje naprave.

Bo katera izmed fotografij črno-bela?

Črno-bele fotografije imajo zame posebno pripovedno moč, zato jih nekaj z veseljem vključim tudi v vaše galerije.

Rad/a bi kupil/a darilne bone za fotografiranje

Odlično! Izkušnja fotografiranja in čudovite fotografije so krasno darilo, ki se ga bodo vaši bližnji sigurno razveselili. Za nakup bona mi prosim pišite na info@aluria.si ali pa me pokličite na +386 31 560 024

Želim si fotografij svojega novorojenčka

Dojenčki se po porodu hitro spreminjajo. Zato je prav, da ohranite spomin na čas, ko so bili še čisto majčkeni. Fotografiranje lahko izvedemo v roku 48 ur po rojstvu že v porodnišnici, (v kolikor so dovoljeni obiski) ali pa kasneje pri vas doma. Najbolje bo da se mi oglasite in se skupaj dogovorimo, kaj bi vam najbolj ustrezalo.