odgovori na najbolj pogosta vprašanja

Kakšne fotografije lahko pričakujem?

Moj stil je bi opisala kot kombinacijo dokumentarnega in sproščenega fotografiranja. Seveda vas bom po potrebi usmerila pri drži in vam pomagala, da se boste pred kamero počutili sproščeno in udobno.

Kako lahko rezerviram željeni datum za fotografiranje?

Pošljite mi sporočilo na info@aluria.si ali preko kontaktnega obrazca tukaj. Če potrebujete več informacij v kratkem času pa me lahko pokličete na +386 31 560 024

V kakšnem času lahko pričakujem svoje fotografije?

Svoje fotografije boste prejeli najkasneje v roku treh tednov po fotografiranju. Fotografije boste prejeli preko zasebne spletne galerije.

Koliko časa pred dogodkom je priporočljivo rezervirati svoj datum fotografiranja?

Ne glede na to, kakšen dogodek bi želeli fotografirati, je odgovor enak - čimprej, še posebej če je datum dogodka fiksen. Tako za poroke priporočam, da datum rezervirata že kakšno leto prej oz. takoj ko imata potrjeno rezervacijo lokacije.

Nimam idej kje bi se fotografirali...

Brez skrbi! Z veseljem sodelujem pri izbiri lokacije fotografiranja in pomagam pri izbiri prave lokacije. Morda je to kraj, kjer ste spoznali ljubezen svojega življenja ali pa prostor, kamor hodite na daljše sprehode, kadar si želite sprostitve in miru.

Kaj naj oblečem/o za portretno fotografiranje?

Pri portretnem fotografiranju ste pomembni predvsem vi, vaš obraz in malo manj to, kar boste imeli oblečeno. Kot fotografinja zelo cenim, ko si stranke vzamejo čas in se posvetijo izbiri primernih oblačil in obutve, ter dodatkov.

Sicer pa naj vaša oblačila ne privlačijo preveč pozornosti nase (razen če je to vaš vsakdanji stil) z velikimo vzorci in kričečimi barvami. Če vas bo na fotografijah več skupaj, si izberite barve oblačil, ki se dopolnjujejo. Če imate že izbrano kaj boste oblekli, pa o svoji izbiri še niste čisto prepričani vam bom z veseljem pomagala pri odločitvi.

Sicer pa je pomembno tudi, da se boste v izbranih oblačilih počutili lepo, da vam bodo udobna in prijetna za nošenje. Če vas kaj tišči ali vam je preveliko, se bo to poznalo tudi na fotografijah. Če imate namen kupiti nove čevlje, to storite kakšen teden pred fotografiranjem, da vas ne bodo ožulili na dan fotkanja. Če imate namen iti k frizerju, tudi to storite raje kakšen teden prej, če slučajno ne boste zadovoljni z rezultatom, lahko greste še zmeraj ponovno k frizerju na popravke. Poskrbite, da boste pred fotografiranjem vsi siti in hidrirani, če bodo z vami majhni otroci naj bodo naspani in spočiti.

Svoje fotografije bi želeli imeti natisnjene

Odlično! Verjamem, da fotografije zares zaživijo šele, ko jih lahko primemo v roke ali še bolje - ko visijo na steni v okvirju in jih lahko občudujemo vsak dan sproti. Pri svojem delu sodelujem s slovenskim ponudnikom vrhunskih tiskovin, oblikovalko, ter izdelovalko fotografij na lesu. Za več informacij mi pišite na info@aluria.si

Na fotografiji si želim manjši nos, trebuh...

Sem zagovornica pristnih trenutkov in obrazov, zato se s takšno vrsto retuše ne ukvarjam. Če pa si na fotografijah vseeno želite posebnih lepotnih popravkov, vas bom usmerila k mojstru retuše, ki vam bo pomagal.

Bo katera izmed fotografij črno-bela?

Črno-bele fotografije imajo zame posebno pripovedno moč, zato jih nekaj z veseljem vključim tudi v vaše galerije.

Radi bi kupili darilne bone za fotografiranje.

Odlično! Izkušnja fotografiranja in seveda čudovite fotografije so odlično darilo, primerno za vsakogar od vaših najdražjih. Za nakup bona mi prosim pišite na info@aluria.si ali me pokličite na +386 31 560 024

Želim si fotografij svojega novorojenčka.

Me veseli. Dojenčki se po porodu hitro spreminjajo in zato je prav, da ohranite spomin na čas, ko so bili še čisto majčkeni. Fotografiranje lahko izvedemo v roku 48 ur po rojstvu že v porodnišnici (vkolikor so dovoljeni obiski) ali pa kasneje pri vas doma. Najbolje bo da se mi oglasite in se skupaj dogovorimo, kaj bi vam najbolj ustrezalo.